How Much Should A 3 1/2 Year Old Weigh Wool Dyeing – Equipment Needed For Advanced Methods

You are searching about How Much Should A 3 1/2 Year Old Weigh, today we will share with you article about How Much Should A 3 1/2 Year Old Weigh was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic How Much Should A 3 1/2 Year Old Weigh is useful to you.

Wool Dyeing – Equipment Needed For Advanced Methods

Tämä on toinen artikkelisarjassa, jossa käsitellään villan värjäystä, jossa käytetään kolmea ensisijaista, metristä mittausta, nestemäistä väriainetta ja prosenttipohjaisia ​​kaavoja. Ensimmäisessä osassa kuvasin yleiskatsauksen villanvärjäysmenetelmistä ja niiden taustalla olevista perusteista. Tässä osassa kerron tarkemmin laitteista, joita haluan käyttää.

Näitä menetelmiä voidaan soveltaa minkä tahansa villakuidun värjäykseen fleecestä rovingiin lankaan, koska ne perustuvat villan painoon, ei mittoihin. Itse asiassa voit ottaa huomioon myös muiden kuitujen ja materiaalien värjäyksen käyttämällä vastaavia laitteita ja kuvaamiani menetelmiä. Kaikkia alla olevia ja tulevia artikkeleita koskevien tietojen mukauttaminen on todellakin mahdollista, ja todennäköisesti tarvitaan säätöjä käyttämäsi väriainetuotteen ja värjättävän kuidun mukaan. Joten vaikka värjäisit silkkiä, puuvillaa tai muita kuituja, lue eteenpäin!

YLEISET VARUSTEET

Seuraavassa on ideoita ja ehdotuksia tarvikkeista – ainakin laitteet, jotka ovat toimineet hyvin minulla. Artikkelin lopussa annan linkkejä ja muuta tietoa näiden tarvikkeiden löytämisestä.

VILLA

Käytän aina valkoista villaa tai kevyintä mahdollista luonnonvillaa. Tämä pitää raaka-aineiden ostot minimissä ja standardoi myös tärkeän muuttujan perusvärien analysoinnissa. Esimerkiksi kun tarkastellaan kahta samanlaista villaväriä ajatuksena värin luomisesta näiden kahden väliin, olisi paljon vaikeampaa, jos kahdessa kappaleessa käytettäisiin kahta erilaista perusväriä, mikä tekisi niiden ylivärjäykseen käytettyjen värien kaavat. siis hyvin erilaisia. Mutta sen välissä olevan värin löytäminen on paljon helpompaa, kun tarkastellaan kahta villaväriä, jotka molemmat on luotu samoilla kolmella päävärillä valkoiselle tai luonnonvillalle. Standardoimalla perusväri ja käyttämällä vain päävärejä, molemmat kaavat liittyvät toisiinsa. Joten väliväri tuotetaan käyttämällä matemaattista kaavaa jossain kahden muun samanlaisen matemaattisen kaavan välissä. Jos teen virheen sekoittaessani kaavaa, huomaan sen usein, kun vertaan tuloksena olevaa väriä sen kumman tahansa matemaattisen puolen väreihin, jos se ei seuraa värin loogista etenemistä, mitkä värit noudattavat. Tämä systemaattinen lähestymistapa on luonut värjäykseen ennustettavuuden, joka on erittäin tyydyttävää ja mukavaa. Jos haluan erikoistehosteen toisella pohjavärillä, voin aina värjätä valkoisen villan tähän pohjaväriin ja viimeistellä erikoistehosteen. Minusta tämä satunnainen kaksivaiheisen prosessin tarve on parempi kuin monivärisen villan varastointi.

VÄRIAINEET

Käytän ProChemin pesunkestäviä happovärejä ja ostan kolme niiden tarjoamaa pääväriä. Näillä väreillä on mahdollista tuottaa täydellinen valikoima värejä monissa arvoissa, lähes valkoisesta tumman mustaan ​​- melkein mikä tahansa väri, jonka haluaisin koskaan. Vaikka perusväreillä voidaan tuottaa tavallisia harmaita ja mustia, olen havainnut, että nämä kaavat eivät toimi yhtä hyvin erikoistehosteille, kuten gradation dip -väreille. Kaava pyrkii erottumaan osiinsa värin kehittyessä, mikä antaa arvaamattoman tuloksen. Ei sillä, että tämä ei olisi käyttökelpoista tai toivottavaa tietyissä olosuhteissa, se ei vain ehkä ole sitä, mitä haen. Joten ProChemin esiformuloitu musta on paremmin ennustettavissa ja siksi suositeltavampi ahdistavien ja vanhentavien sekä erittäin täpläisten vaikutusten kannalta. Perusruskeat ja ruskeat sävyt ovat myös vaikeampia saada aikaan yhtenäisenä, joten tavallinen värjäjä saattaa haluta varastoida harmaata, mustaa ja/tai joitain ruskeita primäärien kanssa.

KYTKENTÄALUKSET

Teen kahdenlaista värjäystä, jokaisella on omat prosessinsa ja keittoastiat:

Värien kokeilu pienillä villapaloilla uusien värien löytämiseksi
Isojen villapalojen värjäys omaan käyttöön tai myyntiin.

Kokeilen värejä 4 gramman villapaloilla (niukka 5″ x 5″ 13 unssin villassa), yksi pala jokaisessa kuudessa dekantterilasissa, jotka on täytetty puoliksi vedellä, kuivassa vuokassa (vain pitämään niitä – mitä tahansa) vakaa ei-metallinen astia käy) kypsennettynä mikroaaltouunissa. Käytän tieteellisiä dekantteja 300 ml:n kokoisina, koska ne on rakennettu kestämään toistuvaa kuumennusta ja jäähdytystä rikkoutumatta. Ne ovat ohuita, joten mielestäni niitä on helpompi käsitellä ja voin mahtua enemmän kattilaan tai pataan. (Mason-purkit käyvät mainiosti satunnaiselle värjäjälle.) Olen kokeillut kirjaimellisesti tuhansia villapaloja, ja olen todennut mikroaaltouunin olevan kätevin ja ehdottomasti kustannustehokkain tapa. Olen myös yrittänyt laittaa dekantterit tai purkit vesihauteeseen liedellä ja uunissa, mutta tämä prosessi oli mielestäni enemmän aikaa vievä ja logistisesti vaikeampi, joten olen jäänyt mikroaaltouuniin. Saatat pitää mieluummin toisesta menetelmästä, joten käytä mitä tahansa sinulle sopivaa menetelmää, kunhan se saa veden kiehumaan jokaisessa purkissa. Jos käytät mikroaaltouunia, ole varovainen, kun lämmität vettä pienissä kattiloissa. Jos se kiehuu hyvin, se joskus “räjähtää” tai “poksahtaa” odottamatta, mahdollisesti polttaen sinut. Käytä suojakäsineitä käsissäsi ja ranteissasi, kun vesi on lähellä kiehuvaa. Kaikista sadoista eristäni tämä on tapahtunut kahdesti, ja sain yhden niistä kertoista ikävän palovamman.

Suurille villapaloille käytän tavallisia ruostumattomasta teräksestä valmistettuja ruukkuja, joita monet värjääjät käyttävät. Jos käytät sähköliesi, saatat joutua sijoittamaan jotain ylimääräistä polttimen ja villan väliin, ellet käytä hyvää, painavaa kattilaa. Ohut metallikattila, joka lepää suoraan polttimen päällä, saa kattilan pohjaa vasten olevan villan tarttumaan väriin, mikä aiheuttaa tummia täpliä. Sinulla on siis kaksi vaihtoehtoa. Kattilan ja polttimen väliin voidaan laittaa välilevy tai kattilan pohjalle kasvishöyrystin tämän estämiseksi. Itse pidän enemmän kasvishöyrystimestä, sillä silloin voin suojata villaa jättäen kattilan suoraan polttimelle, jolloin vesi lämpenee nopeammin. (Minulla on aina kiire.)

MITTAUSLAITTEET

Käytän 3000 gramman digitaalista vaakaa, joka painaa lähimpään grammaan ja jossa on roska villan säilyttämiseen. Se on kompakti, helppokäyttöinen, ei liian kallis ja tekee työnsä.

Pienille paloille käytän 1 ml, 3 ml, 5 ml ja 10 ml ruiskuja. Isommissa kappaleissa vaihdan 20 ml ruiskuihin tai 250 ml muovisiin dekantterilasiin. Suurempienkin määrien mittaamiseen käytän ProChemin 1000 ml:aan luokiteltuja muovikannuja ja olen testannut ja todennut, että näiden suurempien astioiden asteikot seuraavat melko tarkasti pienempien ruiskujen ja dekantterilasien ml-asteikkoja, joten vaihtelevia määriä mitattaessa. väriaineesta, olen varma, että jos mittaan osan kaavasta kannussa ja osan hyvin pienessä ruiskussa, kaavojen suhteet ovat silti tarkkoja. Olen kokeillut muita kokoja ruiskuissa ja kannuissa, mutta olen huomannut niiden olevan vähemmän luotettavia merkintöjen tarkkuuden suhteen, vaikka tämä saattaa olla vain ongelma tietyissä tuotteissa, joihin olen törmännyt. Satunnaiselle värjäjälle tämä kaikki ei ehkä ole tärkeää, mutta jos pidät tarkkuusvärjäyksestä, sillä on varmasti merkitystä, kuten kasa hylkivävärejäni todistaa. Ja muista, että merkinnät hankautuvat toistuvan käytön jälkeen useissa ruiskuissa, joten yritä välttää numeroiden ja asteikkoviivojen koskettamista työskennellessäsi.

LISÄVARUSTEET

Käytän Synthrapolia tai alkuperäistä Dawn-nestettä (hyvin samanlainen, kemiallisesti) pintajännityksen vähentämiseen värjäyksen aikana.

Käytän joko sitruunahappoa tai etikkaa alentamaan väriainekylvyn pH:ta, ja jos sinulla on kohtuuhintaan saatavilla “hapan suola” (löytyy joskus kolhuista tölkkikaupoista), tämäkin toimii, koska se on suoraa sitruunahappoa. Kuten useimmat väriaineet kertovat, etikka on paljon kalliimpaa käyttää pitkällä aikavälillä, joten jos aiot värjätä määrällisesti, käytä sitruunahappoa, joka on myös kätevämpi ja miellyttävämpi käyttää.

Sekoitusta varten käytän ruostumattomasta teräksestä valmistettuja syömäpuikkoja – ne toimivat loistavasti koettaessa värejä pienissä ruukuissa, ja toimivat hyvin myös isoissa ruukuissa, jopa ½ jaardin kappaleille. Ostin useita pareja ja säilytin niitä vedellä täytettyyn dekantterilasiin värjäyksen aikana. Tämä pitää ne huuhtoutuneina, kun sekoitan useita kattiloita kerrallaan dramaattisesti erilaisilla väriaineilla, varsinkin jos sekoitan mustaa yhdessä kattilassa ja vaalean keltaista toisessa. On hämmästyttävää, kuinka syömäpuikkoon tarttunut pieni osa mustaa väriainetta voi muuttaa vaaleankeltaisen väriä. (Älkää kysykö, mistä tiedän.) Pidän niistä myös siksi, että ne eivät ime itseensä väriainetta ja ovat kompakteja ja helppoja säilyttää. Ei kuitenkaan hyvä riisin poimimiseen.

Käytän Glauberin suolaa pitämään värit tasaisina villassa, näin myynkin – vain kevyesti täpläisenä. Suolamolekyylit kilpailevat väriainemolekyylien kanssa sitoutumisesta villamolekyyleihin, mikä hidastaa tehokkaasti väriaineen sitoutumista villaan ja estää siten värin “tarttumasta” täpliin. Useimmille väreille tämä ei ole ongelma säännöllisessä sekoittamisessa, enkä käytä sitä useimmissa kokoelmani väreissä. Vaaleanruskeille, ruskeille, harmaille ja joillekin erittäin himmeille sinisille, vihreille ja violeteille sävyille se on kuitenkin välttämätön tasaiselle värille, erityisesti vaaleammissa arvoissa, keskitasolle asti. En käytä sitä tummemmilla tasoilla, koska huomaan, että se hidastaa dramaattisesti keltaisen väriaineen imeytymistä, kun astiassa on paljon väriainetta, mikä usein kaksinkertaistaa käsittelyajan. Jos pidät epäsäännöllisestä väristä ja/tai et välitä joskus pienestä serendipitystä värjäyspotissa, jätä suola pois. Jos haluat käyttää sitä, huomaan, että myös tavallinen ruokasuola toimii hyvin.

Alla on joitain lähteitä tarvikkeiden etsimiseen. Jakelen näitä artikkeleita useille artikkelisivustoille, joista joissakin on tiukat rajoitukset artikkelissa käytettävien URL-osoitteiden lukumäärälle, joten annan nimet ja luotan, että löydät ne helposti verkosta.

Dorr Mill – Villa (olen käyttänyt myös muita lähteitä, kuten Woolrich)

ProChemical & Dye – Väriaineet, muovilasit, kannut, sitruunahappo, Glauber-suola, Synthrapol

SKS science.com – Dekantterilasit (saatavilla myös muista tiede- tai laboratoriotoimipisteistä)

Vanhat Will Knottin vaa’at verkossa – Vaaka (etsi “My Weigh 3001P”)

cooking.com – Ruostumattomasta teräksestä valmistetut syömäpuikot, kasvisten höyrytin (löytyy myös muista keittiön jälleenmyyjistä)

Ruiskut Paikallinen apteekki tarjoaa sinulle usein useita liukukärkisiä (ilman neulaa) 1 ml:n ruiskuja ilmaiseksi, jos hymyilet suloisesti etkä kysy liian usein. (Heillä voi olla myös 3 ml:n ruiskuja saatavilla.) He tarjoavat niitä kohteliaisuutena kenelle tahansa. Pyydän 3-4 kerrallaan. Apteekista löytyy myös 10 ml:n ruiskuja muutamalla dollarilla. Nämä koot ovat pienten villapalojen värikokeilun peruspilari, ja käytän niitä usein myös suurempiin paloihin – jopa 1/2 jaardin värjäyksessä 5 % (vaalea) arvo vaatii silti vain 10 ml väriainetta. eBay ja eCrater ovat myös hyviä verkkolähteitä kaikenkokoisille ruiskuille. Etsi eläinlääkinnällisiä ruiskuja suurempia kokoja varten (60 ml on yleinen), vaikka olenkin huomannut ProChemin 250 ml:n kannut olevan tarkempia ja yhtä helppokäyttöisiä. Olen etsinyt verkosta lääkintätarvikeyhtiöitä ruiskuja ilman suurta menestystä hinnan suhteen, mutta jos löydät hyvän lähteen, kerro minulle!

Jos haluat saada tiiviin ja kattavan luettelon laitteista, sinun on kokeiltava tätä menetelmää, tässä se on. Suuri osa tästä sinulla on kotona tai tiedät mistä saat ilman apuani.

Villa
Auringonkeltainen väriaine 119
WF Magenta väriaine 338
Briljantinsininen väriaine 490
Musta väriaine 672
Ruskea väriaine (valinnainen, saatavana myös ProChemistä)
Sitruunahappoa tai tislattua etikkaa
Glauber-suolaa tai ruokasuolaa (valinnainen)
Synthrapol tai Dawn astianpesuaine
Muoviset kannut – 5–6 250 ml:n koossa, 2–3 1 000 ml:n kokoa
(Kaikki edellä mainitut löytyvät ProChemistä.)

1 ml, 3 ml, 10 ml ruiskut
Digitaalinen vaaka
Sekoittimet
Käyttölusikka väriaineiden kauhaamiseen punnittaessa (mikä tahansa vanha teelusikka tai mittalusikka käy)
Kierrekorkiset maitokannut (tai pienemmät kannut, jos haluat) väriaineen säilyttämiseen

Lisäksi, jos aiot kokeilla värejä, tarvitset:

6-12 dekantterilasia tai Mason-purkkia
Pataastia tai muu litteä astia
Mikroaaltouuni (mieluiten värjäämiseen tarkoitettu)
6-8 Muita pieniä laseja tai kuppeja seosten sekoittamiseen on käteviä

Tai suurempien kappaleiden värjäämiseen:

3-4 isoa ruostumattomasta teräksestä tai emalista ruukkua, kooltaan noin 20 litraa
Kasvishöyrykeittimet (valinnainen)

Toivottavasti tämä tieto saa sinut alkuun. Neljännessä osassa kuvailen kuinka kokeilen värejä. Se on hauska projekti, jonka takaan kuluttavan sinut, jos et ole varovainen! Sinun on varattava tähän useita päiviä riippuen siitä, kuinka perusteellinen haluat olla. En voi ottaa vastuuta, jos se muuttuu viikoiksi. Siihen mennessä perheesi toivoo keiton keittämistä kattiloissa villan sijaan – varaa paremmin pakasteillallisia!

Video about How Much Should A 3 1/2 Year Old Weigh

You can see more content about How Much Should A 3 1/2 Year Old Weigh on our youtube channel: Click Here

Question about How Much Should A 3 1/2 Year Old Weigh

If you have any questions about How Much Should A 3 1/2 Year Old Weigh, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article How Much Should A 3 1/2 Year Old Weigh was compiled by me and my team from many sources. If you find the article How Much Should A 3 1/2 Year Old Weigh helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles How Much Should A 3 1/2 Year Old Weigh

Rate: 4-5 stars
Ratings: 7892
Views: 84488802

Search keywords How Much Should A 3 1/2 Year Old Weigh

How Much Should A 3 1/2 Year Old Weigh
way How Much Should A 3 1/2 Year Old Weigh
tutorial How Much Should A 3 1/2 Year Old Weigh
How Much Should A 3 1/2 Year Old Weigh free
#Wool #Dyeing #Equipment #Needed #Advanced #Methods

Source: https://ezinearticles.com/?Wool-Dyeing—Equipment-Needed-For-Advanced-Methods&id=4178399

Related Posts

default-image-feature

Best Place To Get A 1 Year Old A Present What Are These Thoughts in My Head and Where Do They Come From?

You are searching about Best Place To Get A 1 Year Old A Present, today we will share with you article about Best Place To Get A…

default-image-feature

Best Music To Listen To For A 1 Year Old Listen to the Children While They Play

You are searching about Best Music To Listen To For A 1 Year Old, today we will share with you article about Best Music To Listen To…

default-image-feature

Best Kind Of Milk To Give A 1 Year Old Helping Your 10 Year Old Picky Eater

You are searching about Best Kind Of Milk To Give A 1 Year Old, today we will share with you article about Best Kind Of Milk To…

default-image-feature

How Much Milk Should A 1 Year Old Be Drinking Better Prostate Health Through a Better Diet

You are searching about How Much Milk Should A 1 Year Old Be Drinking, today we will share with you article about How Much Milk Should A…

default-image-feature

Best Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old What Gramps Really Wants For Christmas!

You are searching about Best Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old, today we will share with you article about Best Christmas Gifts For A…

default-image-feature

How Much Is Child Care For A 1 Year Old Estate Planning Elder Law Guide

You are searching about How Much Is Child Care For A 1 Year Old, today we will share with you article about How Much Is Child Care…