My 1 Year Olds Wee Wee Is Swollen And Red The Link Between Gout and Diabetes

You are searching about My 1 Year Olds Wee Wee Is Swollen And Red, today we will share with you article about My 1 Year Olds Wee Wee Is Swollen And Red was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic My 1 Year Olds Wee Wee Is Swollen And Red is useful to you.

The Link Between Gout and Diabetes

Ha 2-es típusú cukorbetegsége van, akkor nagyobb az esélye a köszvény kialakulására, mint a nem cukorbetegeknél. És fordítva… a köszvény megnöveli a cukorbetegség kialakulásának valószínűségét.

Köszvény egyfajta ízületi gyulladás, amely hirtelen duzzanatot, égést és merevséget okoz az ízületekben. A fájdalom intenzív lehet.

Általában a nagylábujjban jelenik meg először, amely nagyon pirosra fordulhat. Köszvényes rohamokat kaphat a bokájában, a térdében és más ízületeiben is. A roham akár 10 napig is eltarthat, mielőtt a fájdalom enyhül.

És a köszvényes rohamok között hosszú, akár több éves szünetek is lehetnek. Becslések szerint a köszvényes rohamot átélt személyek csaknem 85%-a három éven belül újabb epizódot tapasztal.

Mi okozza a köszvényt?

A köszvény annak köszönhető hiperurikémiaa húgysav felhalmozódása a véráramban.

Húgysav egy salakanyag, amelyet a szervezet a purinok lebontásakor termel. Purinok egyfajta fehérje, amely számos élelmiszerben és a test összes sejtjében megtalálható.

A húgysav általában feloldódik a vérben, átjut a vesén, és vizelés közben kiválasztódik.

De a húgysav szintje a vérében túl magasra emelkedhet, ha a veséi nem tudják hatékonyan eltávolítani… vagy ha túl sok alkoholt iszik, vagy túl sok olyan ételt eszik, amelyek túlzott húgysavtermelést okoznak.

Ha a húgysav szintje a vérében hosszabb ideig túl magas marad, a sav tűszerű kristályokat képez, amelyek megakadnak az ízületekben vagy a lágy szövetekben. Ez okozza a köszvény duzzadt, fájdalmas ízületeit.

A köszvény családokban is előfordulhat, talán azért, mert ugyanazon család tagjai hajlamosak hasonló életmódot folytatni.

A cukorbetegség és a köszvény közötti kapcsolat

ben megjelent tanulmány Az American Journal of Medicine 2010-ben több ezer felnőttet és gyermekeiket vizsgálták. A kutatók azt találták, hogy a magasabb húgysavszinttel rendelkezők nagyobb valószínűséggel kapnak 2-es típusú cukorbetegséget.

Egy másik tanulmány, amely 2014-ben jelent meg a A reumás betegségek évkönyve azt találta, hogy a köszvény és a cukorbetegség közötti kapcsolat különösen erős a nőknél… a köszvényes nőknél 71%-kal nagyobb volt a cukorbetegség kialakulásának esélye, mint a nélküle.

Más tanulmányok azt mutatják, hogy a cukorbetegség szerepet játszhat a köszvény kialakulásában, és hogy a hiperurikémia ronthatja az inzulinrezisztenciát. Mindegyik állapot hátrányosan érinti a másikat.

Ezenkívül a húgysav emelkedése más betegségekben is megfigyelhető, nem csak a köszvényben.

A köszvényes betegeknél például gyakran emelkedett a koleszterinszint, a trigliceridszint, a magas vérnyomás és a vércukorszint. Emiatt nagyobb a valószínűsége annak, hogy a köszvényben szenvedőknél 2-es típusú cukorbetegség, metabolikus szindróma és vesebetegség alakul ki vagy alakul ki.

Az elhízott emberek nagyobb valószínűséggel kapnak köszvényt, mint a normál testsúlyúak, mivel a plusz kilók cipelése lelassítja a vese húgysavtól való megszabadulását… A 2-es típusú cukorbetegek 90%-a túlsúlyos.

Így nem meglepő, hogy a köszvényben szenvedők körülbelül 50%-a túlsúlyos. A centrális elhízás (túl nagy súly a közepén) növeli bizonyos gyulladásos anyagok szintjét a vérében. Ez súlyosbíthatja a köszvényes rohamokat.

A 2-es típusú cukorbetegek körülbelül 80%-ának magas a vérnyomása is. A magas vérnyomás megemeli a húgysavszintet, ami a köszvény oka. A magas vérnyomás az inzulinrezisztenciával is összefügg, ami a 2-es típusú cukorbetegek veszélye. Ezenkívül a köszvény és a cukorbetegség egyaránt összefügg a szívbetegségekkel és a vesekárosodással.

A köszvény és a 2-es típusú cukorbetegség közötti kapcsolat biztos és biztos. A jó hír az, hogy mindkettőt legyőzheti ugyanazzal az étrenddel és életmóddal, amellyel legyőzheti a cukorbetegséget.

Hogyan diagnosztizálják a köszvényt?

Orvosa fizikális vizsgálatot végez az érintett ízületeken. Ha ezek köszvényre utalnak, ez megerősíthető:

1) az ízületekből vett folyadékminta vizsgálata húgysavkristályok szempontjából, és/vagy

2) a húgysav mennyiségének mérése a vérben

Ha a húgysav mennyisége a vérében meghaladja a 415 umol/l-t (mikromol/liter), akkor köszvényt diagnosztizálnak.

Hogyan kezelik a köszvényt?

A roham alatti fájdalom enyhítése érdekében pihentesse az ízületet. Egy NSAID (nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer), például ibuprofén vagy naproxen szedése szintén csökkentheti a fájdalmat.

De NE vegyen be aszpirint… megemelheti a húgysav szintjét a vérében, és súlyosbíthatja a fájdalmat.

A köszvényes roham megállítására kezelőorvosa kortikoszteroidot (például prednizont) adhat az érintett ízületbe fecskendezve. Ez orálisan is beadható.

Kolchicin egy ősi gyógyszer köszvény kezelésére, először az ókori Egyiptomban használták reuma és duzzanat kezelésére. Úgy fejti ki hatását, hogy csökkenti a húgysavkristályok felhalmozódását, amelyek fájdalmat okoznak az érintett ízületben. A kolhicin alternatíva azon személyek számára, akik nem tolerálják az NSAID-okat.

Nagy dózisok esetén mellékhatásai (például gyomor-bélrendszeri zavarok) korlátozzák a használatát. Az alacsonyabb dózisokat azonban jól tolerálják, és továbbra is hatásosak.

A leghatékonyabb hatás érdekében a kolhicint azonnal be kell venni, amint a köszvényes roham elkezdődik. Valójában még más gyógyszerekkel is a korai kezelés a legjobb, és azt jelentheti, hogy a megkönnyebbülés 24 órán belül megkezdődik.

A jövőbeni támadások megelőzése érdekében az orvos két gyógyszert írhat fel:

 • Uricosuric szerek … olyan gyógyszerek, amelyek fokozzák a húgysav kiválasztását a vizelettel, így csökkentve a húgysav koncentrációját a véráramban
 • Xantin-oxidáz inhibitorok … olyan anyagok, amelyek gátolják a xantin-oxidáz aktivitását, egy enzim, amely részt vesz a purin metabolizmusában

Mi váltja ki a köszvényes rohamokat?

Mindenki más és más, és ami egy embernél köszvényes rohamot vált ki, az nem biztos, hogy a másikban kiváltja. A gyakori triggerek azonban a következők:

 • Erős ivás, különösen sör

 • Magas purintartalmú élelmiszerek

 • Cukros üdítők és fruktózt (egyfajta cukor) tartalmazó élelmiszerek

 • Egyes magas vérnyomás, szívelégtelenség vagy lábduzzanat kezelésére használt gyógyszerek

 • Böjt és kiszáradás

A köszvény kialakulásának vagy a rohamok megelőzésének legjobb módja az egészséges életmód követése.

Az alkohol hatása a köszvényre

Az alkoholfogyasztás növelheti a köszvény kialakulásának kockázatát. Hirtelen rohamot is kiválthat, ha már köszvényben szenved.

Az alkohol számos módon növelheti a húgysav szintjét a vérben:

 • Sok sör nagy mennyiségű purint tartalmaz az erjedési folyamatból.

 • Az alkohol serkenti a húgysav termelését a májban.

 • A szervezetben az alkohol tejsavvá alakul… ami megzavarja a húgysav vesék általi eltávolítását.

A legújabb kutatások kimutatták, hogy azok a férfiak, akik rendszeresen isznak két üveg sört naponta, két és félszer nagyobb eséllyel kapnak köszvényes rohamot, mint azok, akik naponta két pohár bort isznak. Tehát ha innod kell, igyál inkább bort (vagy szeszes italt), mint sört.

A végeredmény: ha köszvényben szenved, le kell mondania az alkoholról, vagy ünnepi alkalmakkor a fogyasztást a páratlan pohárra kell korlátoznia.

Fogyás a köszvény megelőzésére

Már a fogyás is csökkentheti a húgysav szintjét a vérében, és csökkentheti a rohamok számát.

A fogyás csökkenti a teherviselő ízületek, például a csípő, a térd, a boka és a lábfejek terhelését is… a köszvény támadópontja.

Mindazonáltal kerülnie kell a gyors diétákat… a hosszú ideig tartó evés és a gyors fogyás növelheti a húgysavszintet és köszvényes rohamokat válthat ki.

A biztonságos fogyás legjobb módja a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás, némi fizikai aktivitással párosulva.

A köszvény legyőzése vízzel

A folyadékfogyasztás csökkenti a kristályok képződésének valószínűségét. Általános szabály, hogy naponta nyolc nagy pohár (1,5 liter) folyadékot kell inni.

Az alkohol kivételével minden ital beleszámít a folyadékbevitelbe, beleértve a koffeint tartalmazó italokat, például a teát és a kávét.

A koffein enyhe vízhajtóként hathat, azaz gyakrabban pisil. A rendszeres teát és kávét fogyasztók azonban természetes toleranciát alakítanak ki a koffeinnel szemben, és csak akkor tapasztalnak enyhe kiszáradást, ha a szokásos mennyiségnél többet fogyasztanak.

Előfordulhat, hogy a koffein önmagában nincs közvetlen hatással a köszvény kialakulásának kockázatára. Valójában a kutatások kimutatták, hogy a kávéfogyasztás (egyes embereknél) valamivel alacsonyabb vér húgysavszinttel járhat, mint az azonos mennyiségű teát fogyasztóknál.

Cukorbetegként hozzá kell szoknia ahhoz, hogy rendszeresen sok vizet igyon.

Hogyan kell használni a diétát a köszvény legyőzésére

Számos dolgot tehet a diéta használatával a köszvény leküzdésére:

 • vegyen be nagy adag C-vitamint az étrendjébe

 • egyél meggyet

 • enni olyan ételeket, amelyek alacsony purintartalmúak

 • Kövesd a A cukorbetegség legyőzése diéta

C-vitamin használata a köszvény elkerülése érdekében

Tanulmányok kimutatták, hogy azoknál a férfiaknál, akiknek étrendje magasabb a C-vitaminban, kisebb az esélye a köszvény kialakulására.

A tanulmányok azt is mutatják, hogy a C-vitamin étrend-kiegészítőként történő bevitele (500-1500 mg naponta) csökkentheti a vér húgysavszintjét. A C-vitamin segít a veséknek eltávolítani a húgysavat a szervezetből.

Ha azt fontolgatja, hogy C-vitamin-kiegészítőt vegyen fel étrendjébe, és felírt gyógyszereket szed, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs-e káros hatása ezeknek a gyógyszereknek a hatékonyságára.

Ügyeljen arra is, hogy a nagy dózisú C-vitamin egyeseknél laza székletet okozhat.

A meggy használata köszvény kezelésére

A meggy, vagy más néven fanyar cseresznye, meglehetősen különbözik az általában édes meggytől. Élénkvörös színűek, és még lé, fagyasztva vagy szárítva is megőrzik vörös színüket. Ezzel szemben a cseresznye sötétvörös vagy lila, majdnem fekete.

A meggyet és a meggylevet köszvény elleni természetes gyógymódként használják. A kutatások azt mutatják, hogy ez a cseresznye csökkentheti a húgysav szintjét a vérében, valamint a köszvényben fellépő gyulladást.

A meggyel az egyetlen probléma, hogy szedés után gyorsan romlik, így a lehető leggyorsabban lefagyasztják vagy megszárítják. Így a leggyakrabban szárított rágcsálnivalóként, turmixokban, gabonaszeletekben és pékárukban fogyasztják, nem pedig friss gyümölcsként.

Alacsony purintartalmú élelmiszerek

A szervezete húgysavat termel az étkezés közben bevitt purinok lebontásával. Köszvényes kezelés esetén tehát jó taktika, ha csökkenti a magas purintartalmú élelmiszerek fogyasztását.

Ehhez bizonyos ismeretekre van szükség. Íme egy áttekintés:

[1] Magas purintartalmú élelmiszerek (elkerülendő) a következőket tartalmazza:

 • belsőségek… mint például a máj és a vesék, a szív és az édeskenyér (csecsemőmirigy és hasnyálmirigy)
 • játszma, meccs… őz, fácán, nyúl és nyúl
 • olajos hal… szardella, hering, makréla, szardínia, spratt, fehér csali és pisztráng
 • tenger gyümölcsei… különösen kagyló, rák, garnélarák és egyéb kagylók, halikra, kaviár
 • hús- és élesztőkivonatok… Marmite, Bovril, kereskedelmi mártás
 • sör

[2] Mérsékelt purint tartalmazó élelmiszerek:

 • hús… marha, bárány, sertés, csirke
 • baromfi… csirke, kacsa
 • szárított borsó, bab és hüvelyesek… sült bab, vesebab, szójabab, borsó és így tovább
 • gombák és egyéb gombák… mikoprotein található a Quornban
 • néhány zöldség… spárga, karfiol és spenót
 • teljes kiőrlésű gabonák… korpa, zabkorpa, teljes kiőrlésű kenyér

[3] Alacsony purintartalmú élelmiszerek:

 • tejtermék… tej, sajt, joghurt, vaj
 • tojás
 • kenyér és gabonafélék… (kivéve a teljes kiőrlésű gabonát)
 • tészta és tészta
 • gyümölcs és zöldség… kivéve a spárgát, a karfiolt és a spenótot

Tehát a véráramban lebegő húgysav mennyiségének csökkentése érdekében kerülnie kell a [1]és egye meg azokat [2] mértékkel.

Élvezheti az ételeket [3] kedved szerint… kivéve, hogy cukorbeteg lévén kerülnie kell a tejtermékeket és a tojást.

Diéta használata a köszvény legyőzésére

A köszvény legyőzése és a rohamok elkerülése érdekében ugyanazt a diétát alkalmazza, mint a cukorbetegség leküzdésére:

Növényközpontú étrend, amely természetes (nem feldolgozott) élelmiszerekből áll, amelyek… alacsony cukortartalmú… alacsony zsírtartalmú… alacsony sótartalmú… magas rosttartalmú… alacsony GI… csak kevés húst tartalmaznak. . sok vízzel… kivéve a tojást és az összes tejterméket (tej, sajt stb.)

Csak adjon hozzá extra C-vitamint kiegészítőként, használjon szárított meggyet harapnivalóként (ügyeljen arra, hogy ne legyen hozzáadva cukor), és győződjön meg arról, hogy az elfogyasztott ételek alacsony purint tartalmaznak, vagy csak mérsékelt mennyiséget tartalmaznak.

Ezenkívül rendszeres testmozgással támogatnia kell az étrendjét.

Video about My 1 Year Olds Wee Wee Is Swollen And Red

You can see more content about My 1 Year Olds Wee Wee Is Swollen And Red on our youtube channel: Click Here

Question about My 1 Year Olds Wee Wee Is Swollen And Red

If you have any questions about My 1 Year Olds Wee Wee Is Swollen And Red, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article My 1 Year Olds Wee Wee Is Swollen And Red was compiled by me and my team from many sources. If you find the article My 1 Year Olds Wee Wee Is Swollen And Red helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles My 1 Year Olds Wee Wee Is Swollen And Red

Rate: 4-5 stars
Ratings: 6636
Views: 67075755

Search keywords My 1 Year Olds Wee Wee Is Swollen And Red

My 1 Year Olds Wee Wee Is Swollen And Red
way My 1 Year Olds Wee Wee Is Swollen And Red
tutorial My 1 Year Olds Wee Wee Is Swollen And Red
My 1 Year Olds Wee Wee Is Swollen And Red free
#Link #Gout #Diabetes

Source: https://ezinearticles.com/?The-Link-Between-Gout-and-Diabetes&id=9807321

Related Posts

default-image-feature

Can I Fly Without A 1 Year Olds Birth Certificate The African American Connection to the Black Dahlia

You are searching about Can I Fly Without A 1 Year Olds Birth Certificate, today we will share with you article about Can I Fly Without A…

default-image-feature

How Many Episodes Of Season 1 Of The Old Man Curse of the Mysterious Honeybee – Part of the Cadaverous Planets

You are searching about How Many Episodes Of Season 1 Of The Old Man, today we will share with you article about How Many Episodes Of Season…

default-image-feature

Can I Feed Water To My 1 Month Old Baby Autism Recovery in a Nutshell

You are searching about Can I Feed Water To My 1 Month Old Baby, today we will share with you article about Can I Feed Water To…

default-image-feature

How Much Tv Time Should A 1 Year Old Have The LG 32LH30 – Why You Should Make the LG 32LH30 Your Next HDTV

You are searching about How Much Tv Time Should A 1 Year Old Have, today we will share with you article about How Much Tv Time Should…

default-image-feature

Can I Feed Puppy Milk To 1 Year Old Dog Puppy Dog Food – Doing Things Right to Achieve the Best Breed

You are searching about Can I Feed Puppy Milk To 1 Year Old Dog, today we will share with you article about Can I Feed Puppy Milk…

default-image-feature

How Much Tv Is Too Much For 1 Year Old Comments: A Beginner’s Guide to Flipping Houses

You are searching about How Much Tv Is Too Much For 1 Year Old, today we will share with you article about How Much Tv Is Too…