My 3 1 2 Year Old Started Wetting The Bed Your Garden – The How to Guide For Seedlings and Transplants

You are searching about My 3 1 2 Year Old Started Wetting The Bed, today we will share with you article about My 3 1 2 Year Old Started Wetting The Bed was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic My 3 1 2 Year Old Started Wetting The Bed is useful to you.

Your Garden – The How to Guide For Seedlings and Transplants

Ezzel a sok kertészeti tanáccsal meglephetlek ezzel a vallomással: nagyon ritkán kezdem el a vetőmagot bent és ültetem kívül.

Noha a magvak minden bizonnyal olcsóbbak, mint az átültetés, be kell vallanom, hogy nagyon korlátozott sikereket értek el a beltéri vetőmagok elkezdésével. A vetőmagok beltérben történő elindításához egy kicsit többre van szükség, mint pusztán beleszúrni egy magot a szennyeződésbe, majd megvárni, amíg kinő! Túl gyakran a magjaim nem szedték be, megpenészedtek, vagy egyszerűen elfelejtettem meglocsolni őket. Aztán elölről kell kezdenem az egészet, miután 6 hetet vártam, és mindenhol csúnya tőzegcserepek vannak, hogy végül egy óvodába kerüljek, ahol átültetést vásárolok!

Tudom, hogy ez a vallomás valószínűleg kizár a “szakértő kertész státuszból”, de ez rendben van velem. Nem tehetek róla, egyszerűen szeretem megvenni azokat a növényeket, ami nekem kezdődött. Egyrészt tudom, hogy az én területemre valók, és leggyakrabban az óvoda garanciája van rájuk (leginkább cserjékre, zöldségekre nem, de néhány helyen garanciát vállalnak). Valaki gondoskodott róluk, aki többet tud, és valószínűleg jobban is törődik velük, így tudom, hogy erősek és egészségesek. Nem kell keményíteni őket, és nagyon nem szeretem a ritkítást. A gyomlálásnál pont ott van, és mivel a gyomlálást nem tudom elkerülni, a ritkítás mellőzése mellett döntöttem 🙂 És be kell vallanom, szeretem a nagy, egészséges növények elültetésének azonnali örömét! Azt hiszem, lusta perfekcionista vagyok.

Mindazonáltal dönthet úgy, hogy beltéren próbálja elindítani a vetőmagot, és ha megteszi, van néhány dolog, amit tudnia kell a sikerhez.

Mikor kezdje el a vetőmagot

Ezeket a kis palántákat 4-6 héttel az utolsó fagy előtt kell elkezdenie. Ha meg szeretné tudni, mi lenne ez az Ön területére, keresse fel ide az utolsó fagy dátumát. Bármit is tesz, ne kapjon tavaszi lázat, és ültesse be kertjét az utolsó fagy előtt, különben nagy valószínűséggel elveszíti értékes növényeit. Ha nagyon heves esőzések vannak, akkor is várok még egy kicsit, hogy a zsenge növényeim ne ázzanak el és ne sérüljenek meg. Le is töltheti ezt a praktikus vetőmag-kezdési táblázatot (pdf fájl). Ezt hasznos lenne a kertészeti jegyzetfüzetébe betenni, így jövőre is meglesz.

Ne vásároljon mindenféle drága kis konténereket és készleteket. Nincs rájuk szükséged! Az ok, amiért a magról indul, az az, hogy pénzt takarít meg, igaz!? Számos pénzmegtakarítási módszer létezik, amelyekkel nagyon olcsón kezdheti el a vetőmagokat beltérben. Elkezdheti a magvakat WC-papír tekercsekben (oktatóanyag itt), vagy még jobb, régi újságban (oktatóanyag itt és itt). Az újságcserepek közvetlenül a kertbe ültethetők, cserépben és mindenben. Korábban sikeresen használtam ezeket. Használtam tojásdobozt is. Vágja le a tojásdobozt a felső részétől, szúrjon lyukakat a kartondoboz aljába, és ültesse be. Bélelje ki a felső részt műanyaggal és néhány kaviccsal, és használja a vízelvezető tálcához.

Hogyan kezdjük el őket

Miután kiválasztotta a tárolóedényeket, egy gyűjtőtálcára lesz szüksége, hogy behelyezze őket, és megvédje az alatta lévő felületet. Használhat tiszta, régi joghurtos csészéket, vagy vásárolhat egy nagyobb tálcát, hogy belehelyezze őket. Ha nagyobb tálcát vásárol, általában műanyag fedővel van ellátva, amely kényelmesen melegen tartja a magokat. Használtam kartonlapokat is, például olyanokat, amelyekbe csomagolt szóda vagy konzervleves kerül. Mehetsz közvetlenül a bolthoz, és kérhetsz néhányat. Általában örömmel adják át neked. Megmentettem az élelmiszer- és bevásárlótáskáimat (a nagyok jók), és beleraktam a dobozt. Vághatja, hogy illeszkedjen, és ragasztószalaggal rögzítse, hogy megtartsa. Felvehet néhány lefolyóállványt a dollárboltból, vagy akár azokat a kádakat is, amelyekben mosogat, és használhatja azokat. Ne felejtse el ezt mindig a lehető legolcsóbban megtenni. A kert egyik célja az, hogy pénzt takarítson meg költés helyett!

Ezután szüksége lesz egy kis virágföldre. Ezt beszerezheti a helyi faiskolában vagy kertészeti központban, és valószínűleg olcsóbban találja meg olyan helyeken, mint a Wal-Mart vagy a Kmart. A tőzegben lévő talaj jó, mert biztosítja a szükséges vízelvezetést. Ügyeljen arra, hogy virágföldet kapjon. Vásárolhat olcsó bolti márkát, amennyiben virágföld vagy vetőmag indítóföld felirattal van ellátva. Helyezzen egy részét a talajból legfeljebb 1/4 hüvelykre a tartály tetejéig, és enyhén nedvesítse meg egy spray-palackkal. Tartsa a közelben ezt a szórófejes flakont, mert a növények bepárolására fogja használni. Ha vizet öntünk rájuk, az károsítja a gyöngéd gyökereket, és gyakran túl sok vizet ad, amitől a növények megpenészednek vagy megfulladnak.

Nézze meg a vetőmagcsomagot a beltéri kezdéshez szükséges konkrét utasításokért. Egyes magokat be kell vágni vagy egy éjszakán át vízbe kell áztatni, hogy elősegítsék a csírázást. Tegyünk 2-3 magot minden edénybe, egyenletesen elosztva. Nyomja le a magokat, és fedje be a maradék talajjal. Köd ismét enyhén. Ügyeljen arra, hogy valahogy felcímkézze a magokat, a Popsicle rudak jól működnek. Jelölje be a botjára az ültetés dátumát, hogy nyomon tudja követni, mikor kell csírázniuk. Használjon tartós jelölőt, így nedvesen nem mosódik le. Most ezeket az edényeket melegen, napfényben és huzattól távol kell tartania. A melegen tartás érdekében egyszerűen letakarhatja lazán műanyag fóliával, vagy használhatja a műanyag tálca fedelét, ha van ilyen. Ügyeljen arra, hogy hagyjon egy kis lélegzetet, mivel a magoknak oxigénre van szükségük a csírázáshoz. Ne felejtse el gyakran permetezni a növényeket. Azt szeretné, ha a talaj egyenletesen nedves maradna, de nem nedves. Ügyeljen arra, hogy a talaj ne legyen túl száraz vagy túl nedves.

Ha nincs fényes napfényes helye a növényeknek, használhat fénycsövet a növények felett, hogy utánozza a napfényt és a meleget. Általában előkereshet egy lámpát, amelyet a növények fölé függeszthet, kérdezhet körül, vagy olcsón beszerezheti a Walmartban. Használjon 40 wattos izzót, és győződjön meg arról, hogy a növények növekedésével magasabbra tudja mozgatni a fényt. Körülbelül 4″-rel kell lennie a növényei felett. Mindig is napos ablakaim voltak, így soha nem használtam ezt a módszert, bár korábban kikeltettük a csirkéket, és kellett egy lámpa, de biztos vagyok benne, hogy ez teljesen más!

Amint a palántái kikelnek és megnőnek (nézze meg a magcsomagot, hogy mikor kell ennek megtörténnie, és hasonlítsa össze a címkén feltüntetett dátummal), ritkítania kell őket. Ezt általában akkor teheti meg, ha két vagy három levelük van, vagy amikor összezsúfolódnak a kis cserepekben. Minden növényt át kell ültetni a saját cserépbe. Egyre nagyobbak és nagyobbak lesznek, míg egy nap a kertedbe nem helyezheted őket!

Ha azt veszi észre, hogy “lábúak” válnak, azaz vékonyak vagy roncsosak, akkor nem kapnak elég napfényt, és előfordulhat, hogy alkalmaznia kell az általam említett lámpás módszert. A vékony, szaggatott növények nem egészségesek, és hajlamosak a betegségekre, és ennyi kemény munka után nem akarod ezt!

Az edények biztonságban tartása

Mielőtt beltérben elkezdené a vetőmagot, fontolóra vette, hogy hol tartsa biztonságban? Amikor voltak macskáim, és ambiciózus voltam, és beltérben kezdtem el a magokat, a macskáim teljesen pusztítóak voltak a kis tálcáimmal. Megitták a vizet, alomdoboznak használták, és maguk is próbáltak egy kicsit kotorászni benne. Egy évben a kisgyermekeim úgy döntöttek, hogy segítenek nekem, és megmozgatták az összes növényi jelzőmet, hogy “szebb legyen”. Meg kell védenie azokat a kis palántákat a gyerekektől, háziállatoktól és esetenként férjektől!

Utódlási ültetés

Ahogy korábban is mondtam, a kert megtervezésekor csak azt ültesd, amit használni szeretnél. Amikor elkezdi a vetőmagot, ne ültesse el az összes apró magot a magcsomagba, különben több zöldséget fog kapni, mint amennyire szüksége lenne vagy szüksége lenne! Azonban tervezhet utódlási üzemet. Ez egy olyan módszer, amikor a magvakat a vegetációs időszakban különböző időpontokban ülteti el, hogy a növények ne egyszerre érjenek be. Ezt megteheti transzplantációkkal is, bár nem olyan sikeresen, ha különböző időpontokban vásárolja meg a transzplantátumait. Lépjen be abba az óvodai központba, amikor a végkiárusítást folytatják, és szerezzen be néhány növényt!

Ha így ültet, biztos lehet benne, hogy egy bizonyos zöldséget egész szezonban fogyaszt, nem pedig egyszerre. Ez egy kicsit bonyolultabb, és rendelkeznie kell egy tervvel és szorgalmasnak, de megéri a plusz munkát. Egyszerűen kezdjen magával, mondjuk egy zöldségből 6-10 darabot, egy héten, majd a következő héten tegyen még néhányat. Ügyeljen arra, hogy dátumozza a növényjelzőket, hogy nyomon tudja követni. Ezzel a módszerrel az adott zöldségből folyamatos lesz a betakarítás.

Edzés kikapcsolva

Ha a növényei beépültek és jól fejlődnek, meg kell keményíteni őket. Nem vehet egy növényt és nem ültetheti át közvetlenül a kertbe. Sokkot kaphatnak és meghalhatnak. A keményedés egyszerűen azt jelenti, hogy a növények fokozatosan ki vannak téve az elemek hatásának. Körülbelül két héttel az ültetés előtt vigye ki a cserepeket a nap melegére, hagyja kint 1 órán át, majd növelje 2-re, majd 3-ra, amíg végül a nap nagy részében kint vannak. Végül egy éjszakára kint hagyja őket, ideális esetben egy hétig az ültetés előtt. Ügyeljen a heves esőkre, a nagyon hideg éjszakákra és a fagyra vonatkozó figyelmeztetésekre, és mindenképpen vigye be növényeit, ha ezek közül bármelyik várható. Ügyeljen arra is, hogy az állatokat és a gyerekeket távol tartsa a cserepektől. Tartsa őket olyan helyen, ahol háziállatok nem fordíthatják meg, nem dönthetik le vagy áshatják ki őket.

Mindazok az extra magok

A vetőmaggyártó cégek szívesen mondanák Önnek, hogy a magjai csak egy tenyészidőszakra jók. Ez nem igaz. A magokat évekig tárolhatja, és még mindig elültetheti őket. Ha elkezdett néhány magot, valószínűleg sok marad. Egyszerűen zárja le szorosan a csomagot, és ragassza be a kerti naplójába. A baseballkártya zsebek általában jól használhatók ezekhez. Tartsa őket szárazon és távol a napfénytől. Figyelje a kiárusításokat a szezon vége felé, és készletezzen magokból a következő évre.

Ez túl sok munka, transzplantációt akarok!

Rendben, így most, hogy tudja, mi a magvak elindítása, úgy döntött, hogy az átültetést választja. Megértem 🙂

Még mindig kell egy terv. Soha ne menj óvodába anélkül, hogy nincs ilyen, különben beleszeretsz a gyönyörű, ígéretes kis növényekbe, és túlvásárolsz. Győződjön meg róla, hogy van egy listája arról, hogy mit és mennyit szeretne, és okosan vásároljon.

A transzplantáció drágább, de úgy érzem, megéri. Ennek ellenére nem kell megtörniük a költségvetését. Okosan játszhatsz, és sokkal-sokkal olcsóbban szerezheted be őket.

Először is nézze meg, hogy a helyi középiskolában van-e kertészeti szakképzés. Sokszor igen, és lesz üvegházuk. A diákok elvégzik helyetted az összes palántát, te pedig megvásárolhatod a palántákat. Ez egy nagyon olcsó módja az átültetések beszerzésének, mivel általában fele áron (vagy kevesebbért) adják el, mint egy kertészeti központban. A fajta kisebb lehet, de a hiányosságokat a helyi faiskolában pótolhatja.

Egy másik lehetőség, ha csak néhány növényt vásárol, és kivárja az eladásokat, és többet szerez be. Ez egy nagyszerű lehetőség az utódlásra, és pénzt takaríthat meg. A Lowe’s, a Home Depot és a Wal Mart mindegyike rendelkezik megfelelő kertészeti központokkal, és az idő nagy részében olcsóbbak lesznek, mint egy óvoda. Csakúgy, mint az élelmiszerek esetében, ismerje meg árait, hogy a legjobb ajánlatot kapja.

A csomagokat egy baráttal is megoszthatja. Lehet, hogy nem akar 6 paradicsomnövényt. Ha megosztja a csomagot valakivel, megkaphatja, amit akar, és pénzt takaríthat meg.

Barátkozhat a helyi bölcsődei központtal, és velük is bartert vásárolhat, ha van ideje. Talán rövid távú segítségre van szükségük, és cserébe jelentős kedvezményt kínálnak Önnek.

Ingyenes ciklust is használhat. A Freecycle.org egy fórum, ahol ingyenesen posztolhat és szerezhet be dolgokat a környéken. Kérhetsz, amire szükséged van, és meglepődhetsz azon, hogy mások mit adnak neked. Nézze meg a craigslist.org webhelyet is, hogy megtalálja azokat, akik olcsón kertészkednek, és még adnak is néhány embernek dolgokat. Ne felejtsd el az eBay-t sem. Kereshet a környéken, és sok ottani eladótól is rendelhet magokat.

Magok forrásai

Mindig olyan helyekről vásároltam a vetőmagomat, mint a Wal Mart vagy a K Mart. Nagy választékuk van és olcsók. Ha örökségnövényeket vagy egy adott növényt szeretne, akkor katalógusból rendelhet. Ha a Google-on rákeres, amit keres, biztos vagyok benne, hogy sok találkozni fog. Csupaszgyökeret és cserjéket rendelek a Four Seasons Nursery-től, és nagyon boldog voltam a múltban. Több éve használom őket, és nagy garanciát vállalnak a termékeikre, valamint gyors szállítás és kiváló ügyfélszolgálat.

Video about My 3 1 2 Year Old Started Wetting The Bed

You can see more content about My 3 1 2 Year Old Started Wetting The Bed on our youtube channel: Click Here

Question about My 3 1 2 Year Old Started Wetting The Bed

If you have any questions about My 3 1 2 Year Old Started Wetting The Bed, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article My 3 1 2 Year Old Started Wetting The Bed was compiled by me and my team from many sources. If you find the article My 3 1 2 Year Old Started Wetting The Bed helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles My 3 1 2 Year Old Started Wetting The Bed

Rate: 4-5 stars
Ratings: 8067
Views: 80928672

Search keywords My 3 1 2 Year Old Started Wetting The Bed

My 3 1 2 Year Old Started Wetting The Bed
way My 3 1 2 Year Old Started Wetting The Bed
tutorial My 3 1 2 Year Old Started Wetting The Bed
My 3 1 2 Year Old Started Wetting The Bed free
#Garden #Guide #Seedlings #Transplants

Source: https://ezinearticles.com/?Your-Garden—The-How-to-Guide-For-Seedlings-and-Transplants&id=1312905

Related Posts

default-image-feature

How Much Is My 1 Month Old Supposed To Eat Health, Fitness and Good Shape – Your Choice

You are searching about How Much Is My 1 Month Old Supposed To Eat, today we will share with you article about How Much Is My 1…

default-image-feature

How Much Breast Milk Does A 1 Month Old Need The Pursuit and Development of Spider Silk

You are searching about How Much Breast Milk Does A 1 Month Old Need, today we will share with you article about How Much Breast Milk Does…

default-image-feature

How Many Wet Diapers Should A 1 Day Old Have Furniture Care and Preservation

You are searching about How Many Wet Diapers Should A 1 Day Old Have, today we will share with you article about How Many Wet Diapers Should…

default-image-feature

My 3 1 2 Year Old Cries All The Time Ho’oponopono and Self Identity

You are searching about My 3 1 2 Year Old Cries All The Time, today we will share with you article about My 3 1 2 Year…

default-image-feature

My 3 1 2 Year Old Acts Like A Baby Herbal Allies For Post-Menopausal Women – Pt 1

You are searching about My 3 1 2 Year Old Acts Like A Baby, today we will share with you article about My 3 1 2 Year…

default-image-feature

Best Vacation With 1 Yr Old Snd 5 Year Old Stamp Collecting – 7 Values of Being Old Postage Stamp Collectors

You are searching about Best Vacation With 1 Yr Old Snd 5 Year Old, today we will share with you article about Best Vacation With 1 Yr…