My Old Reciever Turns Dolby 7.1 Into Pro Logic Consumer Reports – Receivers

You are searching about My Old Reciever Turns Dolby 7.1 Into Pro Logic, today we will share with you article about My Old Reciever Turns Dolby 7.1 Into Pro Logic was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic My Old Reciever Turns Dolby 7.1 Into Pro Logic is useful to you.

Consumer Reports – Receivers

A vevőegység egy audio/videó rendszer agya. AM és FM tunereket, erősítőket, térhatású hangzást és kapcsolási lehetőségeket biztosít. Ez egyben a beállítás szíve is – az otthoni szórakoztató rendszer legtöbb eszköze csatlakozik hozzá, beleértve az audiokomponenseket, például hangszórókat, CD-lejátszót, kazettás magnót és lemezjátszót, valamint videoforrásokat, például TV-t, DVD-lejátszó, videomagnó, valamint kábel- és műholddobozok. Annak ellenére, hogy a vevőkészülékek egyre nagyobb szerepet kapnak az otthoni szórakoztatásban, elveszítenek néhány, az évekkel ezelőtt megszokott, hanggal kapcsolatos funkciót, például a szalagos monitorokat és a phono bemeneteket. A gyártók azt mondják, hogy meg kell szüntetniük ezeket a kevésbé használt funkciókat, hogy helyet adjanak másoknak.

MI VAN ELÉRHETŐ

A Sony messze a legtöbbet eladott márka. További legkelendőbb márkák a Denon, a JVC, a Kenwood, az Onkyo, a Panasonic, a Pioneer, az RCA és a Yamaha. A legtöbb modell jelenleg digitális, és a legtöbb DVD-n kódolt hatcsatornás surround hangformátumhoz és bizonyos TV-árakhoz, például nagyfelbontású (HD) programozáshoz készült. Íme a típusok, amelyeket látni fog, a legalacsonyabbtól a legdrágábbig:

Sztereó. Az alapvető vevőkészülékek fogadják az analóg sztereó jeleket magnóról, CD-lejátszóról vagy lemezjátszóról. Két csatornát biztosítanak, amelyek egy pár sztereó hangszórót táplálnak. Az egyszerű zenei beállításhoz adjon hozzá DVD- vagy CD-lejátszót a CD-k lejátszásához, vagy kazettás magnót a kazettákhoz. A kezdetleges házimozihoz adjon hozzá TV-t és DVD-lejátszót vagy videomagnót. A teljesítmény általában 50-100 watt csatornánként.

Ártartomány: 125-250 dollár.

Dolby Pro Logic. A Dolby Pro Logic, a Pro Logic II és a Pro Logic IIx az analóg házimozi térhangzás szabvány. Az ezt támogató vevőegységek egy Dolby-kódolású kétcsatornás sztereó forrást tudnak fogadni a TV-ről, DVD-lejátszóról vagy hi-fi videomagnóról, és négy-hat hangszóróra továbbíthatják őket – három elöl és egy-három hátul. A Dolby Pro Logic modellek teljesítménye általában 60-150 watt csatornánként.

Ártartomány: 150-300 dollár vagy több.

Dolby Digital. A jelenleg uralkodó digitális surround hangzási szabvány, a Dolby Digital 5.1 vevőegység beépített dekóderrel rendelkezik a hatcsatornás audioképességhez – bal és jobb elülső, középső elülső, két hátul diszkrét széles sávú jelekkel, valamint meghajtott mélynyomóval. alacsony frekvenciájú vagy basszus effektusok (itt jön be a „.1”). A Dolby Digital a legtöbb DVD, HDTV, digitális kábeltelevízió és egyes műholdas TV műsorszóró rendszerek hangformátuma. A Dolby Digital újabb verziói, a 6.1 és 7.1 egy vagy két hátsó surround csatornát adnak hozzá, így összesen hétcsatornás, illetve nyolccsatornás hangzás érhető el. A valódi térhatású hangzás előnyeinek kihasználásához olyan hangszórókra lesz szükség, amelyek jól reprodukálják a teljes spektrumú hangot. A digitális dekódolási képességgel rendelkező vevőkészülékek egy adott másodpercenkénti sebességgel digitalizált vagy mintavételezett jelet is fogadhatnak, és digitális formára alakítottak át. A Dolby Digital visszafelé kompatibilis, és támogatja a Dolby korábbi verzióit, például a Pro Logic-ot. A Dolby Digital vevőkészülékek teljesítménye általában 75-150 watt csatornánként.

Ártartomány: 200-500 dollár vagy több.

DTS. A Dolby Digital 5.1 riválisa, a Digital Theatre Systems hat csatornát is kínál. Ez a digitális térhatású hang kevésbé elterjedt formája, amelyet egyes filmsávokban használnak. A DTS és a Dolby Digital gyakran ugyanazokon a vevőkészülékeken található. A DTS modellek teljesítménye általában 75-150 watt csatornánként.

Ártartomány: 200-500 dollár vagy több.

THX-tanúsítvánnyal rendelkezik. Az ennek a minőségi szabványnak megfelelő csúcskategóriás vevőkészülékek teljes mértékben támogatják a Dolby Pro Logic, Dolby Digital és DTS technológiát. A THX Select a kis és átlagos méretű helyiségekhez tervezett alkatrészek szabványa; A THX Ultra nagyobb helyiségekhez való. A THX modellek teljesítménye általában 100-170 watt csatornánként.

Ártartomány: 500 és 2500 dollár között.

FONTOS TULAJDONSÁGOK

A kezelőszerveknek könnyen használhatónak kell lenniük. Keressen olyan előlapot, amelyen a kijelzők és a kezelőszervek egyértelműen fel vannak címkézve és funkció szerint csoportosítva vannak. A képernyőn megjelenő kijelző lehetővé teszi a rádióerősítő vezérlését a TV képernyőjén keresztül, ami kancsalságmentes alternatíva a vevő apró LED- vagy LCD-kijelzőjének használatához. A kapcsolt váltakozó áramú aljzatok (egy vagy kettő kivételével) lehetővé teszik más alkatrészek csatlakoztatását, és az egész rendszer be- és kikapcsolását egyetlen gombbal.

A távirányítók akkor a leghasznosabbak, ha világos címkékkel és gombokkal rendelkeznek, amelyek világítanak a félhomályos helyiségekben való használathoz. A legjobb, ha a gombok különböző formájúak, színkóddal és funkció szerint csoportosítva vannak – ez a cél ritkán érhető el a vevőtávirányítóknál. A tanuló távirányító képes programozási adatokat fogadni más eszközökhöz a távirányítójuk infravörös jelén keresztül; egyes távirányítókon más gyártók eszközeinek szükséges kódjai be vannak építve.

A bemeneti/kimeneti aljzatok fontosabbak a vevőegységen, mint a házimozi bármely más alkatrészén. A hátlapon található számos aljzat egyértelmű címkézése, színkódolása és logikai csoportosítása segíthet elkerülni a beállítás során fellépő hibákat, például a hangszórók fordított polaritását, valamint a kevert be- és kimeneteket. Az előlapon található bemeneti csatlakozók egyszerű csatlakoztatást tesznek lehetővé kamerákhoz, videojátékokhoz, MP3-lejátszókhoz, digitális fényképezőgépekhez, MiniDisc-lejátszókhoz és PDA-khoz.

A sztereó vevőegység néhány hangbemenettel rendelkezik, és nincs videocsatlakozó. A Dolby Pro Logic funkcióval ellátott digitális vevőkészülékek többféle videobemenettel rendelkeznek, beleértve a kompozit és S-videót, illetve néha a komponens videót is. Az S-video és komponens-video aljzatok lehetővé teszik, hogy a DVD-lejátszókból és más jó minőségű videoforrásokból érkező jeleket a rádióerősítőn keresztül a TV-hez irányítsa. A digitális vevőkészülékek analóg 5.1-es audiobemenettel is rendelkeznek. Ezek fogadják a bemenetet a saját beépített Dolby Digital dekóderrel, külső dekóderrel vagy más többcsatornás analóg jelekkel rendelkező komponensektől, például DVD-Audio- vagy SACD-lejátszótól. Ez lehetővé teszi, hogy a rádióerősítő akár hat csatorna hangot vagy zenét továbbítson a hangszóróihoz. A Dolby Digital és DTS vevőkészülékek a legteljesebb hang- és videobemenettel rendelkeznek, gyakran több egy adott típusú bemenettel, hogy több komponenst is befogadhassanak.

A hangszínszabályzók beállítják a mély és magas hangokat, lehetővé téve a szoba akusztikájának korrigálását és személyes preferenciáinak kielégítését. A grafikus hangszínszabályzó három vagy több részre bontja a hangspektrumot, így valamivel jobban irányíthatja a teljes hangspektrumot. A hangszínszabályzók helyett egyes vevőegységek előre beállított hangszínekkel rendelkeznek, mint például a Jazz, Classical vagy Rock, amelyek mindegyike más-más frekvenciamintát hangsúlyoz ki; gyakran megalkothatja saját stílusait.

A DSP (digitális jelfeldolgozó) módok számítógépes chipet használnak a koncertterem és más hallgatási környezet hangjellemzőinek megkettőzésére. A mélyhangkiemelés kapcsolója felerősíti a legmélyebb hangokat, az éjféli mód pedig csökkenti a hangos hangokat, illetve felerősíti a halk hangokat a zenében vagy a hangsávokban.

A néha „egyérintéses” néven emlegetett beállítási memória lehetővé teszi az egyes források beállításainak tárolását, hogy minimalizálja a hangerő, hangszín és egyéb beállítások közötti különbségeket a források közötti váltáskor. Egy hasonló funkció, a hangerő-memória, csak a hangerő-beállításokra korlátozódik.

A kazettás monitorral vagy egy forrást hallgathat, miközben felvesz egy másikat a magnóra, vagy a felvétel készítése közben. Az automatikus rádióhangolás olyan funkciókat tartalmaz, mint a keresés (a következő hatótávolságon belüli állomás automatikus keresése) és 20-40 előre beállított állomás a kedvenc állomások előhívásához.

A keresési módhoz túl gyenge állomások felfogásához a legtöbb vevőnek van egy kézi léptetőgombja vagy gombjai is, a legjobb egycsatornás lépésekben. A legtöbb modell azonban fél- vagy negyedlépésekben kúszik, ami azt jelenti, hogy a kívánt frekvencia megtalálásához szükségtelen a gombnyomás. A frekvenciák közvetlen hangolása lehetővé teszi egy rádióállomás hangolását a frekvenciájának billentyűzeten történő megadásával.

HOGYAN VÁLASSZON

Először is ne feltételezze, hogy a drága márkák jobban teljesítenek, mint a kevésbé költségesek. Minden áron remek előadókat találtunk. Megfontolandó szempontok:

Hány eszközt szeretne csatlakoztatni? Még a legalacsonyabb kategóriás vevőkészülékek is általában elegendő kép- és hangbemenettel rendelkeznek egy CD- vagy DVD-lejátszóhoz, egy videomagnóhoz, valamint egy kábeldobozhoz vagy műholdvevőhöz. A közepes és magas árfekvésű modellek általában több bemenettel rendelkeznek, így további eszközöket is csatlakoztathat, például videokamerát, személyes videófelvevőt vagy játékrendszert.

Nem a bemenetek száma az egyetlen probléma; a típus is számít. A kompozit-video bemenetek, a legalapvetőbb típus, a régebbi videomagnótól az új DVD-lejátszóig mindenhez használhatók. Az S-video és komponens-video bemeneteket többnyire digitális eszközök, például DVD-lejátszók és műholdvevők használják. Ha rendelkezik ilyen digitális eszközzel, vagy esetleg hozzáadhatja őket, szerezzen be néhány S-video és/vagy komponens-video bemenettel rendelkező vevőt. Mindkettő jobb videóminőséget biztosít, mint a kompozit videó.

Mindezek a videobemenetek kísérő audiobemenetet igényelnek. Az alapvető bal/jobb audiobemenetek szinte bármilyen eszközzel használhatók sztereó hangzás biztosítására. A lemezjátszóhoz phono bemenet szükséges, ami kevesebb modellen áll rendelkezésre, mint az elmúlt években.

A DVD-lejátszók, digitális kábeldobozok és műholdvevők többcsatornás hangzásához általában digitális audiobemenetet használ. Ezzel a bemenettel a kódolt többcsatornás hang egy kábelen jut el a vevőhöz, amely azt külön csatornákra dekódolja. A vevő bemenetének ugyanolyan típusúnak kell lennie – akár optikai, akár gyakoribb típus, akár koaxiális –, mint a másik eszköz kimenetének. Általában legalább 10 dolláros kábelt kell vásárolnia a digitális audio, S-video és komponens-video csatlakozásokhoz.

Milyen hangot szeretnél a filmektől? Minden új digitális vevőegység támogatja a Dolby Digital és a DTS formátumot, a legtöbb filmnél használt surround hangformátumot. Mindkettő 5.1 csatornát biztosít. A legtöbb vevőegység támogatja a Dolby Pro Logic-ot, a Pro Logic II-t és néha a Pro Logic IIx-et is. Ha a legújabb típusú térhangzásra vágyik, keressen olyan erősítőt, amely támogatja a Dolby Digital EX és DTS-ES technológiát. Ezek 6.1 vagy 7.1 csatornát kínálnak, finoman javítva a hátsó hangzást. Meglehetősen kevés ilyen formátumú film érhető el, de a kínálatnak növekednie kell.

Miféle zenét szeretsz? Bármely vevő képes sztereó hangot reprodukálni a hagyományos CD-kről. A legtöbb modell rendelkezik digitális jelfeldolgozási (DSP) móddal, amely a CD két csatornáját dolgozza fel, hogy szimuláljon egy hangkörnyezetet, például egy koncerttermet. A DSP módok sztereó jelet továbbítanak az összes hangszórón keresztül a térhangzás szimulálásához. SACD vagy DVD-Audio lemezek többcsatornás zenéjéhez vásároljon 5.1-es analóg bemenettel rendelkező vevőt.

Mekkora a szobád? Győződjön meg arról, hogy a vevőegység megfelelő hangerőt biztosít: legalább 50 wattot csatornánként egy tipikus 12 x 20 méteres nappaliban, vagy 85 wattot egy 15 x 25 méteres térben. Egy hatalmas szoba, a plüss bútorok vagy a zajos környezet mind nagyobb teljesítményt igényel.

A vevő kompatibilis a hangszóróival? Ha szeret órákon át zenélni, szerezzen be egy erősítőt, amely képes kezelni az első hangsugárzók impedanciáját. A legtöbb vevőegységet 6 ohmos és 8 ohmos hangszórókhoz tervezték. Ha 4 ohmos hangszórókkal használják, egy ilyen vevő túlmelegedhet és leállhat.

Könnyen használható? A legtöbb vevőegység jól olvasható kijelzővel és jól felcímkézett funkciógombokkal rendelkezik. Néhányan egy képernyőmenüt is hozzáadnak, amely a beállításokat jeleníti meg a TV képernyőjén. Az automatikus kalibrációs funkció beállítja a hangszintet és az egyensúlyt a térhatás javítása érdekében. A hangsugárzók hangerejének beállítására szolgáló teszthang funkcióval rendelkező modellek segítenek Önnek a hang kiegyensúlyozásában.

Két tipp: Amikor eldönti, hová helyezze el a vevőt, hagyjon mögötte körülbelül 4 hüvelyk helyet a kábelek számára, és legalább 2 hüvelyket a tetején a szellőzéshez, hogy elkerülje a túlmelegedést. Ha a házimozi beállítása több annál, mint amit szeretne, vegye fontolóra egy professzionális telepítő segítségét. A kiskereskedők gyakran kínálnak telepítési szolgáltatást, vagy ajánlhatnak Önnek egyet.

Copyright © 2002-2006 Consumers Union of US, Inc.

Az ezzel és sok más termékkel és szolgáltatással kapcsolatos legfrissebb információkért látogasson el a http://www.ConsumerReports.org webhelyre

Video about My Old Reciever Turns Dolby 7.1 Into Pro Logic

You can see more content about My Old Reciever Turns Dolby 7.1 Into Pro Logic on our youtube channel: Click Here

Question about My Old Reciever Turns Dolby 7.1 Into Pro Logic

If you have any questions about My Old Reciever Turns Dolby 7.1 Into Pro Logic, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article My Old Reciever Turns Dolby 7.1 Into Pro Logic was compiled by me and my team from many sources. If you find the article My Old Reciever Turns Dolby 7.1 Into Pro Logic helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles My Old Reciever Turns Dolby 7.1 Into Pro Logic

Rate: 4-5 stars
Ratings: 8326
Views: 44227163

Search keywords My Old Reciever Turns Dolby 7.1 Into Pro Logic

My Old Reciever Turns Dolby 7.1 Into Pro Logic
way My Old Reciever Turns Dolby 7.1 Into Pro Logic
tutorial My Old Reciever Turns Dolby 7.1 Into Pro Logic
My Old Reciever Turns Dolby 7.1 Into Pro Logic free
#Consumer #Reports #Receivers

Source: https://ezinearticles.com/?Consumer-Reports—Receivers&id=438939

Related Posts

default-image-feature

Can You Put A Mask On A 1 Year Old Fun Craft Activities For Kids

You are searching about Can You Put A Mask On A 1 Year Old, today we will share with you article about Can You Put A Mask…

default-image-feature

My Child Is 1 Year Old And Has No Teeth Defending Facebook – A Generation Y Response to Internet-Based Parental Paranoia

You are searching about My Child Is 1 Year Old And Has No Teeth, today we will share with you article about My Child Is 1 Year…

default-image-feature

Can You Put A 1 Month Old On A Schedule Bored With Your Routine?

You are searching about Can You Put A 1 Month Old On A Schedule, today we will share with you article about Can You Put A 1…

default-image-feature

Can You Put A 1 Month Old In A Pool Forex: Investing With PAMMs

You are searching about Can You Put A 1 Month Old In A Pool, today we will share with you article about Can You Put A 1…

default-image-feature

My Birthday Was May 1 1971 I Am How Old Mobsters – Carlo Gambino

You are searching about My Birthday Was May 1 1971 I Am How Old, today we will share with you article about My Birthday Was May 1…

default-image-feature

What Can You Do For A 1 Year Olds Cough I Should Have Been A Bad Kid

You are searching about What Can You Do For A 1 Year Olds Cough, today we will share with you article about What Can You Do For…